Cannabis is afkomstig van een plant uit de hennep-familie. Er zijn 3 soorten hennepplanten waar hasj of wiet van gemaakt wordt: de Cannabis Sativa, de Cannabis Indica en de Cannabis Ruderalis. Deze laatste soort wordt minder gebruikt. Voor de productie van roesmiddelen gebruikt men vooral de Sativa en de Indica plant.

Sativa

Het verschil tussen Sativa en Indica is groot. Niet alleen qua type plant, maar ook qua ervaring. De Sativa is een lange, smalle plant met smalle bladeren en een lichtgroene kleur. Deze plant groeit heel snel en bereikt een enorme hoogte binnen een seizoen. De plant komt van origine uit Colombia, Mexico, Thailand en Zuidoost Azië. Na de bloei duurt het circa 10 tot 16 weken voordat de plant volledig gerijpt is. De smaken variëren van grondsmaak tot zoet en fruitig. De roes die men ervaart is vooral energiek, sociaal en men is klaar voor plezier. Denk aan lachbuien, lange discussies over eigenlijk niets, versterkt gehoor en visuele prikkels wat de ervaringen van een film kijken of muziek luisteren een hele nieuwe dimensie geven.

Indica

Deze variant wordt vooral geproduceerd in Afghanistan, Marokko en Tibet. Het zijn korte, stevige planten met grote bladeren en een donkergroene kleur. Na de bloei duurt het circa 6-8 weken voordat deze plant volledig rijp is. De smaak van de Indica plant varieert van bijna penetrant tot ook zoet en fruitig. De roes van deze plant is vooral een fysieke ervaring van het lichaam. Men voelt zich relaxed en ‘laid back’, moe, een tegenzin voor alles wat realiteit is, lui en het verlicht eventuele pijn.

Hybride vormen

De mix van de Sativa en Indica geeft eigenlijk het beste van twee werelden. Men is hard bezig om deze te ontwikkelen en sommige teelers zijn er al in geslaagd deze te maken.

Waar komt de roes vandaan?

De producten van de cannabis planten zoals wiet en hasj komen dus van de twee soorten hennepplanten, de Sativa of de Indica. De stof die de roes veroorzaakt is met name de werkzame stof THC (tetrahydrocannabinol). Deze stof zit in de vrouwelijke bloemtoppen van de hennepplant.

Risico's

Het gebruik van cannabis / wiet / hasj brengt – net als roken – risico’s met zich mee. Welke? Hier de info:

 

Coffeeshop De Professor


Kleine Drift 74
1221KB Hilversum
Tel: 035-685 4561
Email: deprofessor2011@gmail.com

Openingstijden


Maandag: 10:00 – 22:00 uur
Dinsdag: 10:00 – 22:00 uur
Woensdag: 10:00 – 22:00 uur
Donderdag: 10:00 – 22:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 22:00 uur
Zaterdag: 11:00 – 22:00 uur
Zondag: 12:00 – 22:00 uur